Normalt

Ett axellångt hår kan ha tvättats upp till tusen gånger . Visste du att shamponering, trots närande och fuktgivande ingredienser , torkar ut håret och orsakar kluvna hårtoppar ?

Wetsuittencider

Wetsuit är en patenterad produkt som kapslar in hårlängden och skyddar det från den uttorkande effekt som en schamponering kan medföra. Håret fylls med protein, återfuktande ämne och närande olja. Ett lågt PH sluter fjällskiktet och skyddar mot de skadliga tensiderna. Du får en naturlig vacker glans förhindrar frizziness, och ökar chansen till ett långt och vackert hår

”Wetsuit tar fram det bästa i ditt shampo”

Hur använder man Wetsuit

1. Blöt håret .

2. Applicera Wetsuit i längderna ca 10 cm från hårbotten och hela vägen till topparna.

3. Shamponera hårbotten som vanligt

4. Skölj schampo och Wetsuit. (trassliga hår kan avslutas med balsam)

guide_wash

Lär dig mer om hur du skyddar ditt hår
HAIR PROTECTING WETSUIT

Hur lång tid håret växer och hur lång det blir ligger bestämt i våra gener. Styling med fön, plattång eller locktång har en stor påverkan för håret och kan förvärra tillståndet med ditt hår. Därför är vi tvungna att klippa håret oftare så att det ser och känns mjuk och frisk. Men vad vi ofta glömmer är att den dagliga användningen av schampo, trots nya formler med fuktgivande ämnen och näring fortfarande gör håret torrt, vilket bidrar till kluvna toppar. Fuktgivande schampo skapar också tyngre hår, vilket ger mindre volym. Som ett resultat är det lätt att plocka upp en mer oljig produkt för att få det där blanka och mjuka resultat. Detta är dock endast ett kosmetiskt resultat och gör ingenting för själva hälsa av håret.

WETSUIT skyddar håret i den dagliga hårvårdsrutinen. Under schamponeringen fungerar Wetsuit som en skyddande sköld som applicerats på längderna på håret innan tvätt. Wetsuit ger näring samtidigt som den blockerar de mest uttorkande ingredienser i schampot att tränga in på djupet. Med Wetsuit, kan du tvätta håret mer ofta och samtidigt som hårlängden fylls med protein och glans, vilket maximerar ett rent lyft med volymen vid hårbotten och ett närande kurbad för längden. Ett normalt hår öppnas upp under exponering av vatten och styling. Det låga pH-värdet i Wetsut sluter fjällskiktet och minskar samtidigt tvättkraften i shampot. Protein reparerar skadat hår och Wetsuit ger dig bättre förutsättningar att få ett långt och vackert hår.

Wetsuit förhindrar att håret tvättas sönder. Håret närmast hårbotten rengörs som vanligt för att säkerställa underbart volym och längden får den vård och omtanke det behöver.

Wetsuit är ett helt nytt innovativt hårvårds system för långt hår. Det har omsorgsfullt utvecklats av svenske frisören Fredrik Olofsson som har mer än 20 års erfarenhet i branschen. Fredrik har stylat musikal och popartister, modeller, TV värdar och skådespelare men framför allt är det den vardagliga kvinnan som har närt hans passion för långa hår.

Äntligen har vi svaret på frågan om var den produkt är som kommer att göra att håret får växa sig långt, och att hålla det naturligt friskt och glänsande.

Det grundläggande problemet ligger i shampo och att vi tvättar hår för ofta.
Shampo med sina rengörande ingredienser torkar ut håret. Oavsett hur mycket vård och fuktgivande ingredienser du lägger till i ditt shampo, kommer renande egenskaper fortfarande ha sina negativa uttorkande effekt. Till detta lägger vi till mer och mer vårdande stylingprodukter för att håret ska se ut att må och känns bättre, men det är ofta bara kosmetiskt resultat och gör lite för att verkligen återställa håret.

Wetsuit är en produkt som skyddar håret under medan du tvättar. Wetsuit medför en precis lagom mild och skonsam rengöring av långa hår och har en skyddande yta stark nog att hålla ute de tuffaste och starkaste rengörande ingredienser i hårlängden. Resultatet är en mycket smidigare och friskare hår, på riktigt. Nu i mindre behov av kosmetiska produkter.

För Fredrik har det varit viktigt att hitta en balans av en effektiv produkt som inte bara tar hand om ohälsosamma hår, men också är skonsam för användaren och miljön. Wetsuit uppfyller även alla de krav som ställs av ”Grön Salong” och har därför fått denna märkning.
Certifieringen är en garanti för att både användaren och miljön inte utsättas för de mest skadliga ämnen. Wetsuit innehåller endast dofter fria från allergener.

Wetsuit produceras i Sverige och förpackningen är återvinningsbar och producerad inom EU.

Fredrik har också alltid varit engagerad i djurens rättigheter och har varit medlem i den svenska organisationen ”Djurens Rätt” (Djurens rätt) i 30 år.
Naturligtvis Wetsuit produkter inte har testats på djur.